Lymf-it

Helhetsbehandling för din häst - mer än bara massage:
Hästar är flock- och bytesdjur som gömmer sin smärta  för predatorer men också för flockmedlemmar eftersom svaga hästar kastas ut ur flocken för att säkra överlevnaden av resten av flocken. Hästen kan alltså dölja sin smärta länge vilket leder ofta till följdkomplikationer pga kompensationsmekanismer eller muskelminnet som kan ge symptom på andra ställen långt efter att den egentliga skadan har läkt. Men hur kan man då veta om/var hästen har ont någonstans? 
Man måste kunna avläsa subtila förändringar i hästens kroppsspråk. Det funkar bara om hästen är avslappnad och långt ifrån sin naturliga instinkt att fly eller kämpa emot ("fight or flight"). Om man rör en avslappnad häst vid ett område som orsakar smärta eller obehag måste det ske väldigt lätt för att stanna under hästens radar som aktiverar fight- or flight-mekanismen. Neurologiskt sett kan hästen inte annat än att blinka när man närmar sig området. Och det är precis så här jag börjar en behandling genom att hitta låsningar och muskelspänningar som hästen har byggt upp kring de stora lederna.  
Jag arbetar alltså med hästens responser på min beröring för att hitta och frigöra spänningar i hästens kropp. På detta sätt deltar hästen aktivt i den här interaktiva processen så att man jobbar tillsammans med hästen istället för "på" hästens kropp för att hitta punkter av smärta/obehag och främja hästens förmåga till självläkning.  
Sedan använder jag mig av olika bodywork tekniker i min egna "vertygslåda" som ska hjälpa hästen att ytterligare "releasa" blockeringar, spänningar och låsningar när dess nervsystem är avslappnat. 

 
Dessa  har sitt ursprung i Masterson metoden, TTouch, Shiatsu Hästmassage, klassisk hästmassage, akupressur och Jin Shin Jyutsu. 

Så här är det möjligt att påverka olika lager i hästkroppen som vävnad (fascia), muskler, leder eller energibanor när hästen är djupt avslappnad.

Priser och praktisk info hittar du längre ner på sidan :-) 

Lymf-it

Helhetsbehandling för din häst - bra att veta/pris

Jag kör ut till dig och behandlar din häst i sin hemmamiljö.
En behandling kan ta mellan 60  och 120 minuter (beroende på vilka spänningar och blockader jag hittar) och kostar 800kr.

Priset gäller utkörning i Markaryd med omnejd. Annars tillkommer en körersättning på 45kr/mil.

 Betalningen sker via Swish eller kontant.
Jag är godkänd för F-skatt.

Jag vill hjälpa så många hästar som möjligt så om du känner att din häst är i behov av massage med inte har råd - hör av dig. Vi kan säkert lösa det!

Observera: Massage ersätter inte veterinärvård utan borde anses som komplement och friskvård.
Efter avmaskning eller vaccinering borde man vänta i ett par dagar innan man behandlar hästen med massage. 
Hästen borde inte behandlas när den har feber, frakturer, urledvridningar, muskelbristningar eller är dräktig.

 

Kontakta mig om du vill boka eller har fler frågor!

 


Email


lymfit@pm.me

Mobil

Sonja 076 307 36 02

Godkänd för F-skatt